Tjäna pengar på internet med affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring - så lyckas du.

Tjäna pengar på internet genom affiliatemarknadsföring

Här bjuder vi på våra bästa tips för att lyckas med sökmotoroptimering!

Att tjäna pengar på internet genom affiliatemarknadsföring är mångas dröm. I denna artikel ser vi till att gå igenom Sveriges olika affiliatenätverk och listar även våra favoriter. Vi guidar dig även genom djungeln om hur man ska göra för att få snurr på sitt affiliatekonto och börja tjäna pengar på internet genom en bra webbstrategi. Kärt barn har många namn. Lead-marknadsföring, affiliate marketing, affiliatemarknadsföring, affiliatenätverksmarknadsföring och sökmarknadsföring. Kort och gott – affiliatemarknadsföring.

Affiliatemarknadsföring är ett koncept som innebär att du via din hemsida skickar trafik till andra hemsidor såsom e-handlare och får betalt för varje klick eller en procentsats för varje order som den besökare du skickar gör hos e-handlaren eller annonsören. I Sverige har vi välkända affiliates såsom Prisjakt, Pricerunner och Refunder. Deras levebröd är nämligen att dom får provision på dom beställningar dom skickar till sina e-handlare och annonsörer. Ett smart sätt att tjäna pengar – utan att själv behöva starta e-handel!

Sveriges mest framgångsrika affiliatemarknadsförare är väldigt duktiga på SEO och jobbar stenhårt med sin sökmotoroptimering på daglig basis. Att jobba med affiliatemarknadsföring är roligt, men resan till en substantiell inkomst kan vara lång om man inte läst på tillräckligt innan.

Vad är ett affliatenätverk?

Ett affiliatenätverk är mellanhanden mellan publicisten/affiliaten och annonsören/e-handlaren. Ett affliliatenätverks huvudsakliga uppgift är att spåra klicks, trafik och försäljning som sker via affiliatens länkar eller banners för att sedan fakturera kunden och betala ut provisionen till affiliaten. På nästan alla affiliatenätverks portaler sammanställs det via grafer hur många klicks du skickat till dina annonsörer och hur många ordrar det resulterat i – och inte minst hur mycket du får betalt.

Vilket affiliatenätverk ska jag välja?

Vi har testat 11 olika affiliatenätverk för att lista dom tre bästa nätverken. Vi har testat Adrecord, Adservice, Adsettings, Adtraction, Awin, CJ Affiliate, Double, Miss Affiliate, Tradedoubler, TradeTracker och WordOn.Det finns för- och nackdelar med alla affiliatenätverk i Sverige. Vi kollar bland annat på punkter såsom:

- Hur många dagar behöver man vänta på att få utbetalt?

- Hur många annonsörer har affiliatenätverket?

- Hur bra provisioner erbjuder affiliatenätverket?

- Hur bra support tillhandahåller affiliatenätverket om problem uppstår?

- Hur mycket behöver man som affiliate behöva komma upp i för att få utbetalt?

- Har affiliatenätverket ett eget affiliateprogram?


Ovanstående lista är den lista som vi utgått från när vi rankar Sveriges tre bästa affiliatenätverk enligt oss på Skapaenhemsida.se.

Adrecord

Adrecord har en oerhört välskapad plattform och ett brett utbud av annonsörer. Med affiliateprogram åt annonsörer såsom Partykungen, Elon, City Gross och Avanza i portföljen kvalar Adrecord tveklöst in på en förstaplats när det kommer till affiliatenätverk i Sverige. Adrecord har ett eget affliateprogram och erbjuder 600 kr i ersättning för att värva en aktiv affiliate. Adrecord som affiliatenätverk erbjuder snabba utbetalningar och kan betala ut din provision om minst 500 kr inom ett par arbetsdagar vilket är minst sagt imponerande i branschen. Adrecord är lokaliserade i Örebro och är aktiva i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Adtraction

Adtraction är ett av Sverige största affiliatenätverk och har ett brett utbud av affiliateprogram anslutna till sig. Bra utbetalningstider och en trevlig support.

Awin (före detta Zanox)

Awin, som tidigare hette Zanox, har ett stort utbud av affiliateprogram och är aktiva över hela världen. Vill du ha ett stort affiliatenätverk som är etablerade i fler länder runt om i världen är Awin ett bra alternativ.


Kontentan av utbudet av affiliatenätverk i Sverige är att det är en god idé att diversifiera sig och arbeta med flera nätverk. Det kan låta krångligt, men eftersom att samtliga affiliatenätverk har en kundbas som ser olika ut och därför kan erbjuda olika typer av annonsörer så är det bra att ha ett konto hos samtliga. När du väl är igång som inkomstdrivande affiliate så är detta ett av dina mindre problem.


Hur tjänar jag pengar på internet genom affiliatemarknadsföring?

Steg ett när du vill komma igång med affiliatemarknadsföring är att starta en hemsida genom att välja ett billigt webbhotell och köpa en billig domän – eller till och med en gratis hemsida eller gratis domän. När du väl är igång med din hemsida behöver du börja driva trafik till din hemsida, och det finns tre mycket vanliga sätt att driva trafik till din nya hemsida.

1. SEO, sökmotoroptimering

Ett sätt att driva trafik till din hemsida är att försöka ranka högt på dom sökord som du finner relevanta för din hemsida och dess innehåll. Detta gör du genom att optimera din hemsida i den mån du kan för att berätta för sökmotorerna, exempelvis Google, att din hemsida är relevant för dom sökningarna som görs på dina sökord eller sökfraser.

Vill du bli expert på sökmotoroptimering? Läs vår artikel om SEO här.

2. Bygg varumärket starkt

Alla vill vi ha ett sådant framgångsrikt varumärke som affiliate som Prisjakt, Pricerunner eller Hotels.com – men det är lättare sagt än gjort. Det är dock inte omöjligt. Det finns många goda exempel på affiliates som har skapat sig ett varumärke genom kloka mediala investeringar och via sociala medier. Vanligast är detta om betting- och lånesajter som listar dom bästa alternativen till sina besökare. Därtill arbetar även dessa sidor väldigt intensivt med sin sökmotoroptimering, och inte sällan med Adwords och Google annonsering.

3. Annonsering i Google, Google Adwords

Betala per klick (CPC, Cost per Click) – få betalt per beställning eller order (CPA/CPO, Cost per Action/Cost per Order). Annonsering via Adwords kan vara ett effektivt sätt att arbeta med affiliatemarknadsföring på – men det kräver att du har godkännande från det affiliatenätverket du arbetar tillsammans med, och i deras tur annonsörerna. Genom att arbeta med Adwords behöver då i många fall inte ens en egen sajt, utan du kan slussa trafiken direkt till annonsören genom en spårningsbar länk som registrerar alla klick och ordrar som du skickar.

Hur fungerar det med skatt inom affiliatemarknadsföring?

Dom allra flesta affiliatenätverk erbjuder lön som om du vore anställd. Det innebär rent konkret att dom tar hand om att betala in arbetsgivaravgifter, sociala avgifter och skatt på din lön. Antingen sker detta genom att dom själva betalar ut pengarna direkt till dig i kontakt med Skatteverket, eller via en utbetalningspartner. Ställ frågan till det affiliatenätverk som du har valt för att vara på den säkra sidan.


Lycka till med din affiliatemarknadsföring!
Heymo - GRATIS!

0 kr per .se domän

Egensajt - KÖP NU!

55 kr per .se domän

Fs Data - KÖP NU!

89 kr per .se domän

One.com - KÖP NU!

115 kr per .se domän

Heymo - GRATIS!

0 kr för webbhotell!

EgenSajt - KÖP NU!

från 18 kr/månad

Inleed - KÖP NU!

från 19 kr/månad

One.com - KÖP NU!

från 20 kr/månad