Skaffa billig eller gratis domännamn

Vi jämför alla leverantörer av domäner och listar dom billigaste alternativen.

Köp billig domän

Ingen vill betala för mycket för en domän. Domäner säljs för olika priser, allt från gratis till flera hundra kronor per år. I den här artikeln berättar vi om våra tips när det kommer till att starta en hemsida och välja en billig domän, och visar även på några exempel där du kan få tag på en gratis domän och gratis hemsida. Vi på Skapaegenhemsida.se vägleder dig i ditt val och säkerställer att du aldrig betalar överpris för din domän.

Heymo - GRATIS!

0 kr per .se domän

Egensajt - KÖP NU!

55 kr per .se domän

Fs Data - KÖP NU!

89 kr per .se domän

One.com - KÖP NU!

115 kr per .se domän

Loopia - KÖP NU!

139 kr per .se domän

Inleed - KÖP NU!

149 kr per .se domän

7 Star - KÖP NU!

159 kr per .se domän

Vad är en domän?

En domän är din hemsidas namn, och det är helt upp till dig som skapare av hemsidan att bestämma vilket domännamn du ska ha. I regel äger du en domän i ett (1) år, och bör ha som regel att förnya domänen löpande varje år. Det går även att köpa en domän genom diverse återförsäljare där du äger domänen i 2, 3 och upp till 5 år i rad – utan att varje år behöva tänka på att förnya dina domäner.

Vad kostar en domän?

Priserna på domäner varierar kraftigt. Du kan betala allt från 1 kr upp till tusentals kronor för en ny domän genom en domänsåterförsäljare eller domänleverantör. Du finner ofta domäner på samman ställen som säljer webbhotell. En av anledningarna till att priserna kan anses variera så mycket är att vissa domännamn kan ha en större efterfrågan än andra, och att leverantörerna av domänerna känner till detta. Däremot har dom vanliga toppdomänerna (.se, .nu och .com) allt som oftast fasta prislistor och brukar i regel ligga på dryga hundralappen per år och per domän.

Gratis domän – finns det?

Det finns gratis domäner – förutsatt att du kan leva med en subdomän. Många svenska webbhotell erbjuder både domäner som du får betala för, men erbjuder också alternativet med att helt gratis få tillgång till en domän som innehåller en subdomän. En subdomän innehåller dels din hemsidas namn, men också webbleverantörens namn – följt av en toppdomän i regel. Ett exempel på hur en gratis domän kan se ut är dinhemsida.webbleverantören.se. Om du inte har någonting emot att inledningsvis spara på utgifterna och använda dig av en subdomän är detta ett fantastiskt alternativ, särskilt om du är ny till att bygga hemsidor. Värt att tänka på är dock att Google och övriga sökmotorer premierar egna domäner framför subdomäner såsom Nouw, Heymo och Blogg-domäner. Om du långsiktigt vill bygga din hemsida och ranka på diverse sökord under en länge period är det en god idé att redan från start betala för din domän.Toppdomäner – vilken ska jag välja?

.se, .nu eller .com? Kanske .org? Om man ska ha sökmotoroptimering i fokus är det varmt rekommenderat att du använder dig av .se eller .nu som är dom två vanligaste toppdomänerna om du är verksam i Sverige. Planerar du att lansera din hemsida internationellt är det varmt rekommenderat att du väljer toppdomänerna .com eller .org istället. Tänk på att du kan använda toppdomänen till din fördel, inte minst .nu-domänen. Ponera att du vill starta en hemsida som handlar om att köpa cyklar. Då kan du exempelvis använda dig av toppdomänen .nu för att skapa köpacykel.nu – alltså ”köpa cykel nu!”. Det gör att domännamnet talar för sig själv, och gynnar dig även i längden ur SEO-synpunkt.

Hur väljer jag rätt domännamn?

Låt processen ta den tid som krävs. Om du har bestämt dig för att bygga ett varumärke, eller för första gången ska lansera en hemsida åt ditt befintliga varumärke så är det enklare – välj bara ditt varumärkes namn följt att en toppdomän såsom .se. Det blir mest naturligt för dom som känner till ditt varumärke, och kommer gynna dig i ditt fortsatt byggande av varumärket. Att välja rätt domännamn är inte enkelt, men försök att ta fram 3-4 alternativ som du känner dig bekväm med och köp det domännamn du tror passar bäst för den verksamhet du kommer bedriva på din nya hemsida. Det kan också vara så att du hittar en domän som är upptagen - men då finns det en god chans att domänen är till salu. Vi på Skapaegenhemsida.se erbjuder ett gäng olika domäner inom olika områden som du kan vara intresserade av. Ta en titt på våra domäner som är till salu här.